Om oss

Camilla Bernström
Camilla är legitimerad psykolog. Hon har mångårig erfarenhet av psykologisk rådgivning behandling och neuropsykiatriskt utredningsarbete. Hon har tidigare bland annat arbetat inom första linjens psykiatri och den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Camilla arbetar behandlande utifrån kognitiv beteendeterapi (KBT). Hennes drivkraft är att kunna hjälpa på ett så tidigt stadium som möjligt för att förebygga allvarliga svårigheter.
Kontakta Camilla på: camilla@brapsykologi.se eller boka tid här.

Gustaf Jonasson
Gustaf är legitimerad psykolog. Han har bred erfarenhet av såväl bedömning och behandling av olika psykiska tillstånd. Han har även god kunskap om olika neuropsykiatriska tillstånd och arbetar med neuropsykiatriska utredningar. Gustaf har tidigare bland annat arbetat inom den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin (BUP).
Gustaf arbetar behandlande utifrån psykodynamisk terapi (PDT). Han drivs av att lindra psykisk ohälsa utifrån en helhetssyn på varje persons unika förutsättningar, erfarenheter och drivkrafter.
Kontakta Gustaf på: gustaf@brapsykologi.se eller boka tid här.

Jesus Sanchez Gonzalez
Jesus är legitimerad läkare och specialist i barn- och ungdomspsykiatri. Han har hög kompetens inom neuropsykiatri och lång erfarenhet från att möta barn, ungdomar och föräldrar inom den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Region Skåne. Jesus har arbetat med såväl neuropsykiatriska utredningar, bedömning och behandling av barnpsykiatriska tillstånd.
Jesus drivkraft är att ge sina patienter specialiserad vård, utifrån den senaste forskningen, med ett varmt och personligt bemötande.
Kontakta Jesus på: jesus@brapsykologi.se
Behandling
Inom psykologisk behandling finns det olika inriktningar och metoder. På BraPsykologi erbjuder vi behandling utifrån Kognitiv beteendeterapi (KBT) och Psykodynamisk terapi (PDT). Både KBT och PDT är behandlingsmetoder som är väl beprövade och har gott forskningsstöd. Nedan beskriver vi kortfattat de båda behandlingsinriktningarna.
Kognitiv beteendeterapi (KBT)
Inom kognitiv beteendeterapi fokuserar man på hur en persons tankar, känslor och beteenden (det man gör) ömsesidigt styr och påverkar varandra. Tankar och beteenden ses som inlärda och möjliga att förändra. Man utgår främst från vad som blir problematiskt “här och nu”, även om tidigare erfarenheter också är viktiga för att få en god förståelse för det som blir svårt.
I behandling arbetar man målinriktat och som klient får man mellan varje besök med psykologen uppgifter att träna på i vardagen – det är ju där livet händer.
Psykodynamisk terapi (PDT)
Inom psykodynamisk terapi är en viktig utgångspunkt att vi under vår tidiga barndom skapar anknytningsmönster till de personer vi är närmast. Dessa mönster blir olika slags mallar för hur vi lär oss att förhålla oss till oss själva och andra. Mallarna kan ibland göra så att vi får det svårt i relationer eller mår dåligt på olika sätt. Det kan då vara bra att förstå vad som blir svårt och varför. Hur man kan göra annorlunda för att skapa en positiv förändring.
Behandling syftar till att ge klienten ökad förståelse men även möjlighet att hitta ett nytt sätt att relatera till sig själv och andra. Genom att bättre förstå och bli mer medveten om våra känslor, tankar och handlingar kan vi bättre hantera de situationer som skapar svårigheter.

Legitimerade psykologer
Som legitimerade psykologer är vi specialister inom psykologi vilket betyder att vi har en gedigen kunskap om människan, hur vi fungerar samt inom psykiatrisk diagnostik och psykologisk behandling. Yrkestiteln psykolog är skyddad och får endast användas av den som har psykologlegitimation.
En legitimerad psykolog har genomgått en femårig utbildning vid ett ackrediterat universitet. Efter godkänd psykologexamen har psykologen slutfört ett års praktisk tjänstgöring (PTP). Socialstyrelsen godkänner sedan den praktiska tjänstgöringen och utfärdar legitimationen.
Legitimationen är en kvalitetsstämpel på att psykologen har de kunskaper, färdigheter och egenskaper om krävs för att arbeta självständigt. En psykolog måste också enligt lag utföra sitt arbete i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.
Sekretess & tystnadsplikt
Vi psykologer på BraPsykologi lyder under Hälso- och sjukvårdslagen vilket betyder att vi följer de anvisningar och lagar som gäller all legitimerad sjukvårdspersonal. Tillsynen av vårt arbete utövas av inspektionen för vård och omsorg (IVO).
För att vården ska leva upp till en god patientsäkerhet ska den dokumenteras vilket innebär att vi har skyldighet att föra journal. Som psykologer arbetar vi under sekretess och tystnadsplikt. Det innebär att vi inte får lämna ut personliga uppgifter såvida du inte godkänt det. Det gäller också om någon myndighet vill ha uppgifter om dig. I undantagsfall kan vi behöva bryta sekretessen, till exempel om det finns oro för att ett barn far illa.
Våra klienter omfattas av en patientansvarsförsäkring. Vid händelse av behandlingsskada är du på så sätt skyddad och kan ha rätt till ersättning.
